Desert cu prune

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de desert cu prune din: prune, suc de struguri albi, scortisoara, zahar, pasta de macese, lapte, sare, unt, gris, anason si ou

Ingrediente:Desert cu prune

  • 600 g prune
  • 150 ml suc de struguri albi
  • 1 baton de scorţişoară
  • 70 g zahăr
  • 150 g pastă de măceşe
  • 1 l lapte
  • sare
  • 40 g unt
  • 250 g griş
  • unt
  • eventual un vârf de cuţit de anason măcinat
  • 1 ou

Mod de preparare:

Se golesc prunele de sâmburi şi se dau în clocot cu suc de stru­guri, baton de scorţişoară şi 2 lin­guri de zahăr; se lasă să fiarbă la foc moale cca 5 min.

Apoi se adaugă pasta de măceşe, se ames­tecă şi se lasă să se răcească. Se dă laptele în clocot .cu un praf de sare, unt şi restul de za­hăr; se înglobează gjişul şi ananasonul.

Se dau într-un clocot şi se ia vasul de pe foc. Se lasă să se odihnească cca 5 min., apoi se înglobează oul bătut.

Compoziţia de griş se aşază în­tr-un strat de cca 2 cm, pe fundul unei tăvi sau forme de-sufleu unse. Se lasă să se răcească. Apoi se decupează semiluni, cu forme speciale sau cu buza unui pahar. Se prăjesc în unt, la foc mijlociu, 1-2 min. pe fiecare parte.

Cele care sunt gata se păstrează calde, în cuptorul încălzit la 80 °C. Se servesc cu sosul de prune.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.