Desert: Prajitura cu fructe

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu: faina, zahar pudra, oua, amidon de cartofi, unt, zahar vanilat, praf de copt, lamaie, struguri, ulei.

deserturi

Ingrediente:

  • 350g făină
  • 400g zahăr pudră
  • 7 ouă
  • 150 g amidon de cartofi
  • 200 g unt
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lămâie
  • 500 g struguri (sau alte fructe de sezon)
  • 100 ml ulei

Mod de preparare:

Amesteci bine, adăugând făina puţin câte puţin şi ami­donul proaspăt cernut.

Adaugi şi albuşurile bătute spumă şi amesteci uşor.

Torni compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi dai la cuptor timp de 10 minute, după care scoţi şi pui deasupra fructele tăiate feliuţe şi presari restul de zahăr pudră (50 g).

Dai din nou la cuptor, la foc potrivit până e gata prăjitura.

Tai prăjitura în pătrate sau în romburi şi serveşti.

 

Pofta buna!

 

 

Gelatina ruseasca

Prajitura cu fructe si gelatina

Prajitura cu fructe si gelatina din: oua, faina, zahar, zahăr vanilinat, frişcă lichidă, colorant roşu, fructe roşii congelate, gelatină roşie. Ingrediente: 4 ouă 125 g făină 125 g zahăr 1 linguriţă zahăr vanilinat Pentru stratul de frişcă: 250 ml frişcă lichidă colorant roşu Pentru stratul superior: 200 g fructe roşii congelate 2-3 plicuri gelatină roşie Mod de preparare: […]

 

Prajitura cu dovlecel si fructe uscate

Prajitura cu dovlecel si fructe uscate din: faina, zahar, dovlecei, oua, fructe, vanilie, praf de copt, ulei, scortisoara. Ingrediente: 450 g dovlecei 200 g făină 200 g zahăr 2 ouă o linguriţă scorţişoară esenţă de vanilie un praf sare 150 g fructe uscate amestecate 1/2 plic praf de copt 85 ml ulei   Mod de preparare: […]

 

retete

Prajitura cu piersici, fructe de padure si fistic

Prajitura cu piersici, fructe de padure si fistic din: oua, zahar, suc de lamaie, frisca, fructe de padure, piersici din compot, fistic. Ingrediente: 6 albuşuri 300 g zahăr suc de lămâie 300 g frişcă 200 g fructe de pădure 4 piersici din compot 50 g fistic     Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.