Desert: mere coapte cu scortisoara

Printeaza

Desert: mere coapte cu scortisoara din: mere, suc de lamaie, zahar, faina, oua, sare, seminte de susan, ulei de arahide, smantana.

Ingrediente:Desert_mere_coapte_cu_scortisoara

  • 2-3 mere
  • 2-3 linguri suc de lămâie
  • 1-2 linguri zahăr cu scortisoară
  • 6 linguri făină de grâu integrală
  • 2 ouă
  • 1 praf de sare
  • 1-2 linguri seminţe de susan
  • ulei de arahide pentru prăjit
  • 150 g smântână grasă sau 5-6 linguri sirop de arţar

 

Mod de preparare:

Se curăţă merele, se elimină sâmburii, iar fructele se taie rondele de cca 2 cm. Se stropesc imediat cu suc de lămâie. Se presară apoi rondelele de mere cu zahăr cu scortisoară si se lasă 5-6 minute să se pătrundă.

Pentru aluat, se amestecă făina, ouăle, sarea şi seminţele de susan. Apoi se încinge suficient ulei de arahide în wok. Bucăţile de mere se pun în aluat şi se prăjesc pe porţii în uleiul încins.

Feliile de mere se aşază pe farfurii si se servesc fie cu smântână amestecată omogen, fie cu sirop de arţar.

Desert: mere coapte cu scortisoara

Desert_mere_coapte_cu_scortisoara

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.