Desert: indiana
PrinteazaDesert: indiana din: frisca, ciocolata, unt, oua, faina, lapte, sare.
- 500 ml frişca lichidă
- 100 g ciocolată cu lapte
Pentru chou:
- 200 g unt
- 6 ouă
- 300 g făină
- 300 ml lapte
- sare
Mod de preparare:
Intr-un vas, fierbe laptele împreună cu untul şi un praf de sare. Ia vasul de pe foc şi toarnă făina dintr-o dată. Amestecă energic, până obţii un aluat omogen.
Adaugă ouăle unul câte unul, amestecând continuu. Din acest aluat, pune cu un şpriţ grămăjoare pe o tavă unsă. Coace-le la cuptor aproximativ 30 de minute, până când chou-urile devin aurii şi umflate.
Separat, bate frişca lichidă până îşi măreşte volumul de patru ori faţă de momentul iniţial. Taie chou-urile pe jumătate şi umple-le cu frişcă.
Decorează-le cu ciocolata topită şi frişca rămasă.
Desert: indiana
Pofta buna!