Desert cu gem de afine

Printeaza

O reteta de desert cu gem de afine din: faina, lapte, unt, zahar, oua, coaja de lamaie, sare, praf de copt si gem de afine.

Ingrediente:Desert cu gem de afine

  • 200 g faina
  • 200 ml lapte dulce
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • gem de afine

 

Mod de preparare:

Se bat albuşurile cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile, pe rând, un praf de sare şi coajă rasă de lămâie, după gust. Se adaugă apoi untul înmuiat şi se amestecă uşor cu o spatulă pentru a îngloba bule de aer care să facă aluatul pufos.

Peste această compoziţie se adaugă laptele călduţ şi se încorporează uşor, până se omogenizează, apoi făina amestecată cu praful de copt. Se lasă aluatul să se odihnească 10 minute.

Se repartizează aluatul în forme individuale termorezistente unse şi tapetate (pot fi şi de brioşe), punând la mijloc un strat de gem de afine. Se introduc în cuptorul preîncălzit pentru circa 20-30 de minute. Se servesc ca atare sau garnisite cu gem şi frişcă.

Desert cu gem de afine

Desert cu gem de afine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.