Desert cu fructe marinate în alcool

Printeaza

O reteta delicioasa de desert cu fructe marinate in alcool din: visine, lamaie, cuisoare, scortisoara, zahar, rom, inghetata de vanilie, piscoturi sau fursecuri si felii de portocala.

Ingrediente:Desert cu fructe marinate în alcool

  • 400 g vişine sau alte fructe de sezon
  • 1 lămâie
  • 2 cuişoare
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 100 g zahăr
  • 180 ml rom
  • îngheţată de vanilie gata preparată
  • pişcoturi sau fursecuri
  • felii de portocală pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se spală vişinele şi se pun în­tr-un vas cu capac. în acelaşi vas, se adaugă trei felii de lămâie, cuişoarele şi 100 g zahăr. Se amestecă totul bine şi apoi se toarnă deasupra 180 ml rom.

Se acoperă cu capacul, se agită bi­ne şi se pune vasul în frigider pentru 12 ore.

In fiecare cupă de servire se pun câte două linguri de îngheţată, două fursecuri sfărâmate, două linguri de fructe şi sos de rom. Se decorează cu felii de portocală.

Desert cu fructe marinate în alcool

Desert cu fructe marinate în alcool

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.