Desert cu frisca si mere

Printeaza

Desert cu frisca si mere din: frisca, ricotta, zahar, fistic, coaja de citrice, ciocolata, frisca, piscoturi, lichior de portocale, mere, scortisoara.

Ingrediente:Desert_cu_frisca_si_mere

  • 100 ml frisca
  • 250 g ricotta
  • 50 g zahar
  • 4 linguri fistic tocat
  • 4 linguri coaja de citrice glasata si tocata
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • 50 g ciocolata tocata
  • 600 ml frisca
  • 200 g piscoturi
  • 100 ml lichior de portocale
  • 4 mere
  • 1 lingurita praf de scortisoara

 

Mod de preparare:

Se bat 100 ml frişcă. Se amestecă 250 g ricotta cu 50 g zahăr, 4 linguri fistic tocat, 4 linguri de coajă de citrice glasată şi tocată şi 1 lingură de coajă de lămâie rasă.

Se înglobează 50 g ciocolată tocată şi 400 ml frişcă bătută. Se rup bucăţi 20 de pişcoturi. Se bate separat restul de frişcă.

In 4 pahare se aşază straturi alternative de pişcoturi şi cremă; fiecare strat se însiropează cu lichior de portocale.

Se dau la frigider 60 min.3. între timp, se taie felii merele, se pudrează cu zahăr şi scorţişoară şi se dau la cuptor.

Se scot cupele din frigider şi se decorează cu frişcă bătută şi mere coapte.

Desert cu frisca si mere

Desert_cu_frisca_si_mere

Pofta buna!


Poate iti place si:

Crema la pahare cu frisca

Desert cu fructe si frisca

Desert cu fructe si frisca din: frisca, martini, zahar, ananas, kiwi, banane, rodii. Ingrediente: 150 ml frişca lichidă 50 ml martini roşu sau bitter suedez 2 linguri zahăr 400 ml suc de ananas din compot 2-3 linguri suc de lămâie 250 g ananas 2 kiwi 2 banane 2 rodii mari   Mod de preparare: Se […]

Deserturi cu frisca

Deserturi cu frisca

Deserturi cu frisca: Desert cu pepene si frisca   Desert cu pepene si frisca din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, ciocolata, pepene. Ingrediente: Pentru blat: 5 ouă 120 g zahăr 120 g făină 20 g cacao Pentru crema de cacao: 300 ml frişcă lichidă 20 g cacao 20 g zahăr pudră Pentru crema: 200 ml […]

 

Desert_cu_pepene_si_frisca

Desert cu pepene si frisca

Desert cu pepene si frisca din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, ciocolata, pepene. Ingrediente: Pentru blat: 5 ouă 120 g zahăr 120 g făină 20 g cacao Pentru crema de cacao: 300 ml frişcă lichidă 20 g cacao 20 g zahăr pudră Pentru crema: 200 ml frişcă lichidă 1 pachet zahăr vanilat Pentru decor: 50 […]

Deserturi cu ciocolata

Desert cu frisca si alune de padure

Desert cu frisca si alune de padure din: oua, ciocolata, zahar, frisca, alune. Ingrediente: 3 ouă 300 g ciocolată cu lapte 50 g zahăr 400 ml frişca 50 g alune de pădure   Mod de preparare: Topeşti ciocolata pe baie de aburi, dai vasul deoparte şi laşi la răcorit. Mixezi ouăle cu zahărul până ce […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.