Desert din spuma de fructe

Printeaza

Desert din spuma de fructe din: capsune, cirese, zmeura, zahar pudra, albusuri, zahar, zeama de lamaie, frisca, lichior de cirese, frunze de menta.

Ingrediente:Desert_din_spuma_de_fructe

  • 350g capsune, cirese, zmeura
  • 50g zahar pudra
  • 2 albusuri
  • 100gr zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 350 ml frisca
  • 1 lingura lichior de cirese, visine
  • frunze de menta şi fructe proaspete pentru decor

Mod de preparare:

Curatati fructele de frunze si samburi si obtineţi din ele un piure fin. Amestecati 1/3 din acest piure cu zaharul pudra si puneti-l la congelator. Bateti albusurile la bain-marie cu zaharul pus treptat si cu zeama de lamaie.

Cand spuma este ferma luati vasul de la bain-marie si continuati sa bateti pana se raceste spuma, apoi turnati peste ea piureul de fructe ramas. Omogenizati. Bateti frisca si adaugati-o in compozitia cu piure de fructe. Puneţi si lichiorul si omogenizati.

Turnati amestecul intr-o tava tip inel, unsa cu unt si tapetata cu zahar pudra. Nivelati cmpozitia si puneti tava la congelator 4-5 ore. Scoateti inelul pe un platou. (pentru a reusi mai usor, tineti 1 secunda tava in apa clocotita).

Cu ajutorul unei linguri speciale decupati jumatati de sfere din cantitatea mai mica de piure tinuta la congelator. Decorati cu ele si cu menta proaspata inelul din spuma de fructe. In interiorul inelului puneti fructe proaspete.

Desert din spuma de fructe

Desert_din_spuma_de_fructe

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.