Desert din caise

Printeaza

Desert din caise din: faina, ou, smantana, zahar, amoniac, rom, unt, marmelada, sirop de visine.

Ingrediente:Desert din caise

  • 500 g faină
  • un ou
  • o cană smântână
  • o cană zahăr praf
  • amoniac
  • 200 g zahăr tos
  • 10 ml rom
  • 100 g unt
  • marmeladă
  • sirop de vişine

 

Mod de preparare:

Se frământă o cană de smântână, o cană cu zahăr praf, un ou întreg, o linguriţă de amoniac, 500 g făină.

Din aluatul făcut, se rotunjesc în palmă guguloaie cât o nucă; se coc, apoi se lasă să se răcească. Când s-au răcit, se scobesc cu o linguriţă, în partea de jos, dinspre tavă.

Ceea ce am scos din guguloaie, tăiem mărunt şi însiropăm cu un amestec făcut din 200 g zahăr topit în 100 ml apă şi 10 ml rom. Mai adăugăm 3 linguri marmeladă de caise şi 100 g unt.

Amestecăm totul foarte bine.

Cu această compoziţie umplem guguloaiele scobite, apoi le lipim două câte două, le ungem cu sirop de vişine şi le presărăm cu zahăr tos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.