Desert delicios: Amandine
PrinteazaDesert delicios: Amandine din: oua, zahar, apa, ulei, cacao, faina, praf de copt, sare, margarina, zahar pudra, esenta de rom, ciocolata neagra, frisca, nes.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 6 ouă
- 170 g zahăr
- 3 linguri apă
- 3 linguri ulei
- 3 linguri cacao
- 8 linguri făină
- 1 linguriţă praf de copt
- un vârf de cuţit sare
Pentru cremă:
- 250 g margarină
- 170 g zahăr pudră
- 1 gălbenuş
- 3 linguri cacao
- 1 sticluţă esenţă de rom
Pentru glazură:
- 100 ml apă
- 100 g zahăr
- 200 g ciocolată neagră
Pentru ornat:
- 3 linguri din cremă
- 100 ml frişcă lichidă îndulcită
Pentru sirop:
- 250-300 ml apă
- 6 linguri zahăr
- 4 linguri cappuccino clasic sau nes
- 1 sticluţă esenţă de rom
Mod de preparare:
Pregăteşti blatul aşa:
Separi ouăle, albuşurile le baţi cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul şi baţi până ce obţii o spumă tare.
Pui peste albuşuri apa, gălbenuşurile şi uleiul şi omogenizezi.
Cu o spatulă încorporezi şi făina cernută, cacaua şi praful de copt. Torni compoziţia într-o tavă tapetată, cu dimensiunea de 20-30 cm. Coci blatul timp de 25-30 de minute la 180°C.
Pregăteşti siropul aşa:
Amesteci într-un ibric apa, zahărul şi cappuccino. Pui pe foc ibricul şi fierbi siropul pentru 5 minute.
La sfârşit adaugi esenţa şi îl laşi să se răcească.
Pregăteşti crema aşa:
Margarina, la temperatura camerei, o amesteci cu zahărul pudră, cacaua, gălbenuşul şi esenţa. Mixezi până ce devine o cremă spumoasă şi fină. Laşi la răcit.
După ce s-a răcit, tai blatul în 2 foi relativ egale. Insiropezi bine foile, apoi pe prima pui un strat generos de cremă, aşezi cealaltă felie şi dai la rece timp de 2-3 ore.
După 2-3 ore de stat la rece, porţionezi biatul, tăindu-l în pătrăţele. Fiecare pătrăţel îl decorezi cu glazură răcită.
Pregăteşti glazura aşa:
Incălzeşti apa şi zahărul, apoi adaugi ciocolata ruptă bucăţi şi amesteci până ce se omogenizează şi devine o compoziţie lucioasă.
Mixezi apoi frişca cu crema păstrată şi faci un meţ fiecărei amandine. Le dai la rece, timp de minimum 2 ore şi le serveşti.
Pofta buna!