Desert delicios: Amandine

Printeaza

Desert delicios: Amandine din: oua, zahar, apa, ulei, cacao, faina, praf de copt, sare, margarina, zahar pudra, esenta de rom, ciocolata neagra, frisca, nes.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 170 g zahăr
  • 3 linguri apă
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • un vârf de cuţit sare

Pentru cremă:

  • 250 g margarină
  • 170 g zahăr pudră
  • 1 gălbenuş
  • 3 linguri cacao
  • 1 sticluţă esenţă de rom

Pentru glazură:

Pentru ornat:

  • 3 linguri din cremă
  • 100 ml frişcă lichidă îndulcită

Pentru sirop:

  • 250-300 ml apă
  • 6 linguri zahăr
  • 4 linguri cappuccino clasic sau nes
  • 1 sticluţă esenţă de rom

 

Mod de preparare:

Pregăteşti blatul aşa:

Separi ouăle, albuşurile le baţi cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul şi baţi până ce obţii o spumă tare.

Pui peste albuşuri apa, gălbenuşurile şi uleiul şi omogenizezi.

Cu o spatulă încorporezi şi făina cernută, cacaua şi praful de copt. Torni compoziţia într-o tavă tapetată, cu dimensiunea de 20-30 cm. Coci blatul timp de 25-30 de minute la 180°C.

Pregăteşti siropul aşa:

Amesteci într-un ibric apa, zahărul şi cappuccino. Pui pe foc ibricul şi fierbi siropul pentru 5 minute.

La sfârşit adaugi esenţa şi îl laşi să se răcească.

Pregăteşti crema aşa:

Margarina, la temperatura camerei, o amesteci cu zahărul pudră, cacaua, gălbenuşul şi esenţa. Mixezi până ce devine o cremă spumoasă şi fină. Laşi la răcit.

După ce s-a răcit, tai blatul în 2 foi relativ egale. Insiropezi bine foile, apoi pe prima pui un strat generos de cremă, aşezi cealaltă felie şi dai la rece timp de 2-3 ore.

După 2-3 ore de stat la rece, porţionezi biatul, tăindu-l în pătrăţele. Fiecare pătrăţel îl decorezi cu glazură răcită.

Pregăteşti glazura aşa:

Incălzeşti apa şi zahărul, apoi adaugi ciocolata ruptă bucăţi şi amesteci până ce se omogenizează şi devine o compoziţie lucioasă.

Mixezi apoi frişca cu crema păstrată şi faci un meţ fiecărei amandine. Le dai la rece, timp de minimum 2 ore şi le serveşti.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.