Desert de post: Turta dulce

Printeaza

Turta dulce din: zahar, faina, ulei, miere, bicarbonat, nuci, rahat, scortisoara, cuisoare.

Ingrediente:

  • 250 g zahăr
  • 500 g făină
  • 50 ml ulei
  • 3 linguri miere
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 100 g nuci
  • 100 g rahat
  • 1 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 1 linguriţă cuişoare

Mod de preparare:

Se caramelizează 100 g zahăr, se sting cu 400 ml apă şi se adaugă resul de zahăr.

In siropul obţinut se ameste­că făina, bicarbonatul, uleiul şi aromele.

La sfârşit se adaugă o parte din nucă, desfăcută în sferturi, şi din rahat, tăiat în bucăţi mici şi dat prin făină.

Se toarnă într-o tavă unsă compoziţia şi se presără desupra restul de’nucă şi de rahat.

Se coace la foc potrivit 40 de minute.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Turtă dulce cu urdă

Turtă dulce cu urdă din: urda proaspata, zahar brun, oua, ulei vegetal, faina integrala. Urdă adaugă un gust delicios și o textură ușoară prăjiturii. Poți să te bucuri de aceste turtițe dulci alături de o ceașcă de ceai cald sau de un pahar de lapte. Ingrediente: 250 g urdă proaspătă 100 g zahăr brun 2 […]

Reteta zilei: Turta dulce cu scortisoara

Turta dulce cu scortisoara din: faina, praf de copt, scortisoara, ghimbir, ulei de masline, cuisoare, sare, piper, unt, zahar, melasa, ou. Ingrediente:  3 cesti făină integrală 1 lingurita praf de copt 1 lingurita scortisoara ¾ linguriță ghimbir ¼ linguriță ulei de măsline ¼ linguriță cuișoare ½ lingurita sare ¼ linguriță de piper negru ½ ceasca […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.