Desert la cupă

Printeaza

O reteta de desert la cupa din: piersici, zeama de lamaie, coniac, esenta de vanilie, branza mascarpone, frisca, zahar, unt, lapte si alune de padure.

Ingrediente:Desert la cupă

  • 8 piersici zemoase
  • zeama de la 2 lămâi
  • 2 linguri coniac sau lichior de piersici
  • o linguriţă esenţă de vanilie
  • 300 g brânză mascarpone
  • 150 ml frişcă lichidă

Pentru crema caramel:

  • 200 g zahăr
  • 150 g unt
  • 75 ml lapte
  • alune de pădure prăjite pentru decor

 

Mod de preparare:

Se topeşte zahărul la foc mediu. După ce s-a caramelizat, se adaugă untul şi laptele. Se amestecă compoziţia cu o lingură de lemn si se lasă să se omogenizeze. Se spală si se curăţă piersicile. Se taie cuburi şi se pun într-un bol. Se stropesc cu esenţă de vanilie şi lichior si se dau la rece.

Se prepară crema din mascarpone şi frişcă lichidă şi se dă la rece. Se pregătesc cupele. Se pune un strat de fructe, unul de cremă de brânză şi deasupra se toarnă crema caramel uşor călduţă. Se ornează cu alunele de pădure prăjite.

Desert la cupă

Desert la cupă

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • desert la cupa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.