Desert cu visine

Printeaza

O reteta delicioasa de desert cu visine, faina, zahar, oua, unt, esenta de vanilie, lamaie, praf de copt, nuca.

Ingrediente aluat 1: Desert cu visine

  • 300 g făină
  • 200 g zahăr
  • 3 ouă
  • 200 g unt
  • 1 esenţă de vanilie
  • 1 lămâie
  • 1 praf de copt

Ingrediente aluat 2:

  • 80 g unt
  • 90 g făină
  • 50 g nucă măcinată
  • 100g zahăr

Ingrediente umplutură:

  • 500 g vişine fără sâmburi

Mod de preparare:

Se prepară primul aluat frecând zahărul cu untul până se formează o compoziţie cremoasă. Se adaugă ouăle, unul câte unul, coaja rasă de lămâie, esenţa de vanilie şi făina cernută cu praful de copt. Se amestecă bine toate ingredientele până se omogenizează perfect.

Se toarnă compoziţia într-o formă rotundă unsă cu unt şi peste aluat se adaugă vişinele fără sâmburi, scurse bine de zeamă.

Se prepară cel de-al doilea aluat, amestecând ingredientele menţionate până când se obţine un aluat omogen şi vârtos, se trece pe râzătoare peste vişine, apoi se introduce forma în cuptorul bine încins pentru circa 40-50 de minute. Se consumă caldă sau rece.

 

Desert cu visine

Desert cu visine

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.