Desert cu scortisoara si coriandru

Printeaza

Desert cu scortisoara si coriandru din: zahăr, apa, baton de scorţişoară, seminţe de coriandru, lapte praf, făină, sifon, praf de copt, cardamom, unt, ulei.

Ingrediente:Desert_cu_scortisoara_si_coriandru

  •  400 g zahăr
  •  500 ml apă
  •  1 baton de scorţişoară
  •  1 linguriţă seminţe de coriandru
  •  120 g lapte praf
  •  75 g făină
  •  100 ml sifon
  •  4 linguriţă praf de copt
  •  1 linguriţă cardamom măcinat
  •  25 g unt
  •  ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Se toarnă într-o oală 1/2 l apă şi se adaugă zahăr, batonul de scorţişoară şi cardamomul. Se încălzesc, amestecând, până ce se di­zolvă zahărul. Se fierbe si­ropul cca 5 min. şi se lasă sa se raceasca.

Se a meste ca laptele cu faină, sifon, praf de copt şi cardamom; se înglobează untul, amestecând cu degetele. Se adaugă cca 80 ml apă şi se frământă cu mâinile un aluat vârtos.

Se încinge uleiul într-o tigaie. Se modelează biluţe de aluat, care se prăjesc cca 2 min. până ce devin crocante. Se scot cu lingura de spumă şi se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie.

Biluţele se aşază într-un castron şi se toarnă deasupra siropul; înainte de servire se lasă să se marineze cca 30 min. în sirop.

Desert cu scortisoara si coriandru

Desert_cu_scortisoara_si_coriandru

Pofta buna! 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.