Desert cu pere

Printeaza

Desert cu pere din: pere, miere, cuisoare, faina, ulei presat la rece, apa, sare.

Ingrediente:Desert_cu_pere

  • 4 pere
  • 4 lingurite miere
  • 2 cuisoare

pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 5 linguri ulei presat la rece
  • 50 ml apa
  • un praf sare

 

Mod de preparare:

Perele curăţate de coajă se pun la fiert cu două cuişoare şi apă timp de 10 minute. Intre timp, făina se amestecă bine cu uleiul si sarea si apoi se toarnă apă, puţin câte puţin pentru a ajuta legarea aluatului.

Se frământă un pic aluatul si apoi se împarte în patru părţi din care se întind patru mici foi ale căror margini se ridică puţin asemenea unui coşuleţ. Se ung cu miere, cu ajutorul unei pensule.

Perele fierte se taie felii fără a le despărţi complet de codiţă şi se aşază în coşuleţul de aluat. Se ung din nou cu miere fructele şi se dau la cuptor pentru 20 de minute.

Desert cu pere

Desert_cu_pere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.