Desert cu mix de fructe uscate si frisca

Printeaza

Desert cu mix de fructe uscate si frisca din: oua, miere, zahar pudra, faina, ciocolata neagra, unt, frisca, mix de fructe uscate.

Ingrediente:Desert_cu_mix_de_fructe_uscate_si_frisca

pentru blaturi:

  • 4 oua x2
  • 10 g miere x2
  • 80 g zahar pudra x2
  • 80 g faina x 2

pentru spuma de ciocolata:

  • 120 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 300 ml frisca lichida

pentru stratul alb:

  • 300 ml frisca
  • 250 g mix de fructe uscate, confiate

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se pun ouăle, zahărul şi mierea într-un vas şi apoi se pun la bain-marie.

Se bate amestecul cu telul până ce se albeşte şi îşi triplează volumul. Se scoate vasul de la bain-marie şi se toarnă laptele călduţ.

Se pune apoi făina şi se amestecă bine.

Se pune aluatul în tava de copt tapetată cu hârtie şi se coace 15 minute. Se procedează la fel şi pentru al doilea blat.

Se lasă să se răcească în totalitate. Pentru spuma de ciocolată se topesc untul şi ciocolata la bain-marie.

Se bate frişca într-o spumă nu foarte tare care se pune peste ciocolata cu untul topite. Se dă la rece până la folosire.

Pentru stratul alb se taie cât mai mărunt toate fructele şi apoi se bate frişca. Se amestecă.

Pentru montarea tortului, unul dintre blaturi se decupează în mai multe cercuri.

Interiorul unui castron se tapetează cu folie alimentară şi se pun cercurile de aluat copt. Apoi se pune frişca amestecată cu fructe şi spuma.

Se acoperă cu al doilea blat, se taie surplusul de blat care depăşeşte marginile vasului şi se acoperă cu folia alimentară.

Se dă la rece pentru o noapte. Se scoate prin răsturnare pe tava de servit.

Desert cu mix de fructe uscate si frisca

Desert_cu_mix_de_fructe_uscate_si_frisca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.