Desert cu mere si scortisoara

Printeaza

Desert cu mere si scortisoara din: mere, oua, zahar, vin, coaja de lamaie, coaja de portocala, scortisoara, rom.

Ingrediente:Desert cu mere si scortisoara

  • 1 kg mere
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1/2 l vin
  • coajă de lămâiă sau portocale
  • scorţişoară
  • 1-2 linguri rom

 

Mod de preparare:

Merele spălate le tai în patru şi le fierbi cu coajă cu tot, apoi le zdrobeşti. Amesteci gălbenuşurile şi 100 g zahăr, scorţişoară şi coajă de lămâie şi de portocale. Le pui la foc mic şi le baţi până la îngroşare.

Stingi compoziţia cu un amestec de vin şi rom şi amesteci, să se omogenizeze. Albuşurile le baţi bine cu 100 g zahăr, apoi le amesteci cu crema fierbinte. Torni imediat într-un vas de sticlă sau în pahare şi le pui la răcit. Ornezi cu fructe sau cu frişcă.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.