Desert cu mere si nuci

Printeaza

Desert cu mere si nuci din: mere, nuci, unt, pastile de zaharina, oua, sare.

Ingrediente:Desert_cu_mere_si_nuci

  • 2 mere mari
  • 60 g nuci
  • 120 g unt
  • 3 pastile de zaharina
  • 6 oua
  • 1 praf de sare

 

Mod de preparare:

Fierbi 4 ouă timp de 5 minute, ca să aibă gălbenuşurile tari. După ce s-au răcit, cureţi ouăle şi dai pe răzătoarea fină gălbenuşurile. Amesteci gălbenuşurile fierte cu cele crude şi cu 2 pastile de zaharină, apoi adaugi sarea şi untul moale, la temperatura camerei. In spuma omogenă rezultată, adaugi nucile măcinate şi omogenizezi.

Pui compoziţia obţinută într-o formă unsă cu unt şi o coci la foc mic, timp de 45 de minute. După ce s-a copt blatul, îl laşi să se răcească în formă. Baţi 2 albuşuri spumă, cu 1/2 pastilă zaharină pisată. Decojeşti merele şi le dai pe răzătoarea din sticlă.

In piureul obţinut, încorporezi spuma de albuşuri şi îmbraci desertul cu această spumă.

Desert cu mere si nuci

Desert_cu_mere_si_nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.