Desert cu mere caramelizate – reteta gustoasa

Printeaza

Desert cu mere caramelizate din: mere, zahar, oua, faina, sare, praf de copt, esenta de rom, frisca, glazura de ciocolata.

Ingrediente:Desert_cu_mere_caramelizate

  • 5-6 mere
  • 6 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie

Pentru blat:

  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 1/2 plic praf de copt cu şofran

Pentru sirop:

  • 100 g zahăr
  • 4 linguri zahăr
  • 1 lingură esenţă de rom

Pentru decor:

  • 200 ml frişcă
  • 100 ml glazură de ciocolată

 

Mod de preparare:

Intr-o tavă dreptunghiulară de 20×35 cm, presari zahărul tos şi îl caramelizezi.

Roteşti tava până se tapetează baza şi pereţii. Decojeşti merele, le scoţi cotoarele şi le tai în felii.

Aşezi în tavă felii de mere şi le laşi 10-15 minute, până se înmoaie şi se caramelizează uşor.

Pentru blat, baţi spumă albuşurile cu sarea şi cu zahărul adăugat treptat, până obţii o bezea.

Pui gălbenuşurile peste albuşul bătut şi omogenizezi.

Adaugi treptat făina cernută cu praful de copt. Omogenizezi uşor, folosindu-te de o lingură de lemn.

Torni în tavă pandişpanul, peste merele coapte. Coci la foc mediu, 30 de minute. Laşi prăjitura să se răcească.

Prepari siropul şi stropeşti cu el prăjitura. O răstorni pe un platou, astfel încât merele să fie deasupra.

Decorezi cu frişcă şi cu glazură de ciocolată.

Desert cu mere caramelizate

Desert_cu_mere_caramelizate

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.