Desert cu magiun
PrinteazaDesert cu magiun din: faina, zahar, oua, lapte, sare, coaja de lamaie, unt, esenta, drojdie, magiun de prune.
- 550 g faina
- 90 g zahar
- 4 oua
- 150 ml lapte
- 1/2 lingurita de sare
- coaja de la o lamaie
- 220 g unt
- 1 fiola esenta
- 40 g drojdie
- 150 g magiun de prune
Mod de preparare:
In laptele călduţ dizolvi drojdia cu 1 linguriţă de zahăr, un praf de sare şi 2 linguri de făină, apoi laşi la dospit. Mixezi restul de zahăr cu 120 g unt ţinut la temperatura camerei, apoi adaugi 2 albuşuri şi 4 gălbenuşuri, esenţă, coajă rasă de lămâie şi, alternativ, făina şi drojdia dospită în lapte.
Frămânţi un aluat elastic şi îl laşi la crescut, după care întinzi aluatul pe masa de lucru, în formă de dreptunghi cu grosimea de 1 cm. Tai circa 8-10 bucăţi şi repartizezi magiunul pe fiecare bucată de aluat.
Rulezi atent bucăţile de aluat sau le strângi sub formă de minge. Le ungi apoi cu unt topit şi le aşezi într-o tavă unsă cu unt. Laşi rulourile la crescut 20 de minute, apoi le dai la cuptor. Când sunt gata, le serveşti călduţe, simple sau cu sos de vanilie.
Desert cu magiun
Pofta buna!