Desert cu lichior de lamaie si mure

Printeaza

Desert cu lichior de lamaie si mure din: chec de lamaie, lichior de lamaie, mure, crema de ou, frisca, zahar, pudra, visinata, coaja de lamaie.

Ingrediente:Desert_cu_lichior_de_lamaie_si_mure

  • 300 g chec de lamaie, taiat felii de 1 cm grosime
  • 4 linguri lichior de lamaie – limoncello
  • 350 g mure sau alte fructe de padure decongelate
  • 200 g crema de ou
  • 600 ml frisca lichida
  • 4 linguri zahar pudra
  • 4 linguri lichior sau visinata
  • coaja de lamaie pentru ornat

 

Mod de preparare:

Aşază feliile de chec într-un bol şi stropeşte cu limoncello. Intr-un vas de servit de 1, 5 litri aşază două treimi din feliile de chec şi presară deasupra fructele- păstrează deoparte câteva pentru ornat – şi toarnă deasupra două trimi din crema de ou.

Bate frişca spumă şi îndulceşte-o cu zahărul pudră. Adaugă vişinata şi amestecă. Aşază frişca peste crema de ou, presară checul rămas şi fructele păstrate deoparte.

Apoi toarnă crema rămasă şi presară coaja de lămâie. Dă la rece până în momentul servirii.

Desert cu lichior de lamaie si mure

Desert_cu_lichior_de_lamaie_si_mure

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.