Desert cu lamaie

Printeaza

Desert cu lamaie din: lamai, crema de branza, oua, frisca, zahar, unt, biscuiti.

Ingrediente:Desert_cu_lamaie

  • 2 lămâi
  • 200 g cremă de brânză
  • 2 ouă
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 80 g zahăr pudră

Pentru blat:

  • 50 g unt
  • 100 g biscuiţi

 

Mod de preparare:

Se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort cu pereţi detaşabili. Se mărunţesc bine biscuiţii şi se amestecă apoi cu untul moale. Compoziţia se aşază pe fundul formei, apăsând bine.

Lămâile se rad şi apoi se stoarce sucul. Brânza se bate cu telul şi se adaugă ouăle, unul câte unul. Se pun zahărul, frişca, coaja şi sucul de lămâie şi se omogenizează bine.

Crema de lămâie se repartizează peste blatul din biscuiţi. Se coace aproximativ 20 de minute. Se lasă să se răcească în tavă.

Prăjitura se ornează cu felii de lămâie sau cu felii de limetă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.