Desert cu fulgi de porumb

Printeaza

Desert cu fulgi de porumb din: unt, miere, zahar brun, cacao, fulgi de porumb, esenta de rom.

Ingrediente:Desert_cu_fulgi_de_porumb

  • 250 g unt
  • 3 linguri miere
  • 100 g zahar brun
  • 3 linguri cacao
  • 400 g fulgi de porumb
  • 1/2 fiola esenta de rom

 

Mod de preparare:

Topeşti untul la foc mic, într-un vas încăpător. Când untul s-a topit, adaugi zahărul şi continui fierberea la foc mediu până se dizolvă cristalele.

Amesteci pudra de cacao cu mierea şi câteva linguri de sirop de zahăr şi unt, astfel încăt să nu se for­meze cocoloaşe.

Amesteci pasta de cacao cu restul de sirop şi laşi să mai dea în câteva clocote, lei vasul de pe foc, adaugi esenţă de rom după gust şi laşi amestecul să se răcoreas­că.

Când compoziţia este călduţă, dar nu fierbinte, presari fulgii de porumb şi amesteci până când s-au încorporat în crema de cacao.

Intr-o tavă de 20×35 cm, tapetată cu folie de polieti­lenă, întinzi uniform compoziţia şi o păstrezi la rece pentru cel puţin 5 ore, până se întăreşte. Tai prăjitura după pre­ferinţă, însă poţi face şi rondele din amestecul rezultat.

Desert cu fulgi de porumb

Desert_cu_fulgi_de_porumb

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Desert cu fulgi de ovaz

Desert cu fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz , lapte de soia, cacao, unt, mesteacan. Ingrediente: 10 linguri fulgi de ovăz 250 ml lapte de soia cu orez 2 linguri pline cu unt de arahide 1 lingură cacao raw 2 linguri zahăr de mesteacăn   Mod de preparare: Se pun într-un bol fulgii. Se adaugă […]

Desert_cu_fulgi_de_cocos

Desert cu fulgi de cocos

Desert cu fulgi de cocos din: oua, faina, zahar, praf de copt, lapte, amidon, unt, fulgi de cocos, ciocolata, esenta de vanilie. Ingrediente: Pentru blat: 5 gălbenuşuri 200 g făină 100 g zahăr 10 linguri apă 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat Pentru crema: 350 ml lapte 100 g zahăr 1 lingură […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Nu-mi place desertul asta

  2. O sa incerc desertul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.