Desert cu fulgi de cocos

Printeaza

Desert cu fulgi de cocos din: oua, faina, zahar, praf de copt, lapte, amidon, unt, fulgi de cocos, ciocolata, esenta de vanilie.

Ingrediente:Desert_cu_fulgi_de_cocos

Pentru blat:

  • 5 gălbenuşuri
  • 200 g făină
  • 100 g zahăr
  • 10 linguri apă
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat

Pentru crema:

  • 350 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 1 lingură amidon
  • 250 g unt
  • 100 g fulgi de cocos
  • esenţă de vanilie

Pentru bezea:

  • 5 albuşuri
  • 100 g zahăr
  • 25 g ciocolată albă

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu zahărul şi cu zahărul vanilat, până obţii o cremă, apoi adaugi apa şi făina amestecată cu praful de copt. Ungi o tavă cu unt sau pui hârtie de copt şi întinzi bine compoziţia obţinută.

Introduci tava în cuptorul încălzit, la foc mic, 20 de minute.

Amesteci zahărul, fulgii de cocos, amidonul, apoi adaugi laptele şi pui cratiţa pe foc mic, amestecând continuu până se îngroaşă. După ce se răcoreşte, adaugi esenţa de vanilie.

Mixezi bine untul moale şi adaugi în compoziţie câte o lingură, până când se încorporează în totalitate.

Pe baie de abur baţi bine albuşurile cu zahărul. Peste blatul răcit adaugi crema, nivelezi bine, după care pui bezeaua, iar la final razi ciocolata albă.

Desert cu fulgi de cocos

Desert_cu_fulgi_de_cocos

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.