Desert cu fructe si crema de branza

Printeaza

Desert cu fructe si crema de branza din: crema de branza, lapte, gris, unt, frisca, ou, zahar, pere, lamaie, mere, scortisoara, ghimbir.

 

Ingrediente:Desert_cu_fructe_si_crema_de_branza

  • 250 g crema fina de branza
  • 150 ml lapte dulce pasteurizat
  • 2-3 linguri griş
  • 20 g unt
  • 2 linguri frişcă
  • 1 gălbenuş
  • 4 linguri zahăr brun
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 2 pere
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 2 mere
  • scorţişoară măcinată
  • ghimbir uscat fin măcinat

 

Mod de preparare:

Fierbi grişul în laptele clocotit, amestecând energic până se îngroaşă. Iei vasul de pe foc şi încorporezi gălbenuşul, zahărul vanilinat şi 2 linguri de zahăr brun.

In timp ce se răceşte grişul, tai perele în cubuleţe şi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Amesteci uşor şi presari ghimbir măcinat.

Tai merele cubuleţe de 1 cm şi le căleşti puţin într-un vas termorezistent, împreună cu zahărul brun rămas şi cu scorţişoara.

Când grişul s-a răcit, încorporezi crema de brânză, untul moale, la temperatura camerei şi frişca.

Pui în cupe, în straturi alternative, cremă şi fructe, terminând cu fructe.

Păstrezi cupele la rece 1 oră, înainte de servire.

 

Desert cu fructe si crema de branza

Desert_cu_fructe_si_crema_de_branza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Cremă de nucă de cocos cu fructe

Reteta zilei: Desert cu fructe si crema de iaurt

Desert cu fructe si crema de iaurt din: mix de fructe, crema de branza, iaurt, esenta de vanilie, zahar, alune. Ingrediente:  mix de fructe, la alegere 50gr crema de branza 150gr iaurt degresat 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita zahar 3 linguri alune, maruntite     Mod de preparare: Spalati, curatati si maruntiti fructele. […]

 

Desert la pahar

Desert dulce cu fructe

Desert dulce cu fructe din: oua, zahar, banana, ciocolata, fructe de padure. Ingrediente: 2 albuşuri 6 linguri zahăr 1 banană ciocolată, opţional fructe de pădure, opţional   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, apoi încorporezi zahărul. Cu ajutorul unui blender, mixezi banana până devine piure, apoi încorporezi în ea albuşurile. Pui spuma în boluri şi […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.