Desert cu fructe de padure

Printeaza

Desert cu fructe de padure din: faina, oua, zahar, unt, cacao, branza de vaci, mascarpone, gelatina, afine, coacaze, frisca.

 

Ingrediente:Desert cu fructe de padure

Pentru blat:

  • 150 g făină
  • 4 ouă
  • 150 g zahăr
  • 150 g unt
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 1 lingură cacao

Pentru cremă:

  • 300 g brânză de vaci
  • 200 g brânză mascarpone
  • 40 g gelatină
  • 200 g zahăr
  • 100 g afine
  • 100 g coacăze

Pentru ornat:

  • 100 g afine şi coacăze
  • 500 ml frişcă

 

Mod de preparare:

Pentru blat, freci untul cu jumătate din cantitatea de zahăr şi zahărul vanilat, adaugi gălbenuşurile, apoi făina şi cacaua.

La sfârşit, încorporezi uşor albuşurile bătute spumă tare cu restul de zahăr.

Torni compoziţia într-o formă dreptunghiulară tapetată cu foaie de copt şi o coci, la foc potrivit, circa 25 de minute.

Inmoi gelatina în apă rece, apoi o topeşti pe foc, dar fără să o dai în clocot.

O laşi să se răcorească şi o amesteci cu zahărul, fructele şi cele două sortimente de brânză.

Intinzi crema peste aluatul răcit, pui un strat gros de frişcă şi dai la rece. Omezi cu afine şi coacăze.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.