Desert cu frisca si zmeura

Printeaza

Desert cu frisca si zmeura din: oua, zahar pudra, faina, sare, frisca, zmeura, zahar pudra.

Ingrediente:Desert_cu_frisca_si_zmeura

pentru aluat:

  • 4 oua
  • 120 g zahar pudra
  • 120 g faina
  • un praf sare

pentru umplutura:

  • 500 g frisca nebatuta
  • 300 g zmeura

pentru servit:

  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, iar gălbenuşurile se freacă cu zahărul până ce se albesc. Apoi, peste gălbenuşuri se pune făina şi, cu delicateţe, spuma de albuş. In tava mare de cuptor, tapetată cu hârtie de copt, se toarnă aluatul şi se dă la copt pentru 12-15 minute.

Se scoate pe un şervet umed şi se lasă la răcit. Frişca se bate şi se amestecă bine cu 250 g de fructe uşor zdrobite. Din foaia de aluat se taie rondele cu paharul sau cu inelul metalic de bucătărie şi apoi se aşază alternativ o rondelă şi frişcă amestecată cu fructe.

Se dau la rece pentru două ore şi se servesc presărate cu zahăr pudră şi un bob de zmeură deasupra.

Desert cu frisca si zmeura

Desert_cu_frisca_si_zmeura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.