Desert cu crema de cafea

Printeaza

Desert cu crema de cafea din: oua, zahar, ulei, nuca, cafea, faina, frisca, unt, gelatina, esenta de vanilie.

Ingrediente:Desert_cu_crema_de_cafea

Pentru blat:

  • 3 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură nucă măcinată
  • 1 lingură cafea măcinată
  • 2 linguri făină

Pentru crema de cafea:

  • 300 ml friscă lichidă
  • 200 g unt
  • 100 ml cafea concentrată
  • 1 lingură cafea măcinată

Pentru crema de vanilie:

  • 200 ml friscă lichidă
  • 100 g unt
  • 1/2 pliculeţ gelatină
  • 1 esenţă de vanilie

Pentru glazură:

  • 1 pliculet gelatină
  • 150 ml apă
  • 1 lingura cafea concentrata

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă cu zahărul şi un praf de sare, pui treptat gălbenuşurile şi adaugi nuca şi cafeaua măcinate.

Incorporezi făina, amestecând de jos în sus, şi torni aluatul într-o formă de tort unsă şi tapetată. O coci 30 de minute.

Pentru crema de cafea, baţi frişca şi încorporezi untul bătut spumă. Adaugi cafeaua concentrată şi pe cea măcinată şi laşi la rece.

Pentru crema de vanilie, baţi frişca şi o amesteci cu esenţa de vanilie, cu untul spumă şi cu gelatina înmuiată şi topită.

Pentru glazură, înmoi gelatina în apă 15 minute, o amesteci cu cafeaua concentrată şi o pui pe foc câteva secunde.

Torni peste blat crema de cafea, apoi crema de vanilie, nivelezi şi deasupra pui gelatina. Introduci forma la frigider 2-3 ore.

Desert cu crema de cafea

Desert_cu_crema_de_cafea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.