Desert cu cocos

Printeaza

Desert cu cocos din: ulei, zahar, lapte, ou, amoniac, faina, sare, gris, unt, fulgi de nuca de cocos, ciocolata.

 

Ingrediente:Desert cu cocos

Pentru foi:

  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri zahăr
  • 8 linguri lapte
  • un ou
  • o lingură rasă amoniac
  • 500 g făină
  • sare

Pentru cremă:

  • 600 g lapte
  • 7 linguri griş
  • 250 g zahăr
  • 200 g unt
  • 100 g fulgi de nucă de cocos

Pentru ornat:

  • 50 g ciocolată topită

 

Mod de preparare:

Se dizolvă amoniacul în laptele călduţ, se adaugă oul, zahărul, uleiul, putină sare şi făina.

Se frământă aluatul şi se lasă la rece pentru 2 ore.

Se întind 4 foi şi se coc pe dosul tăvii aproximativ 15 minute fiecare. Se lasă apoi să se răcească.

Se pune laptele pe foc, se adugă zahărul şi grişul şi se fierb până se îngroaşă.

După ce crema s-a răcit, se pune peste untul frecat spumă şi se adaugă fulgii de nucă de cocos, la final.

Se umplu foile cu crema răcită şi deasupra se ornează cu glazura de ciocolată. Se serveşte a doua zi, după ce se înmoaie foile.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Desert cu fructe exotice

Reteta zilei: Desert rece cu fructe si nuca de cocos

Desert rece cu fructe si nuca de cocos din: portocale, banane, nuca de cocos, ananas, zahar. Ingrediente:  3 portocale, maruntite 2 banane, feliate 6 linguri de nucă de cocos 1 cană ananas din conserva 6 lingurițe zahăr       Mod de preparare: In partea de jos a fiecărei cupe de desert, adaugati portocalele si […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.