Desert cu coacaze

Printeaza

Desert cu coacaze din: praf de copt, sare, fulgi de unt rece, smantana, scortisoara, amidon, coacaze rosii, coacaze albe, coacaze negre, zahar fin.

Ingrediente:Desert_cu_coacaze

aluat:

  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 100 g fulgi de unt rece
  • 150 ml smantana dulce pentru frisca (40% grasime)
  • 1 praf scortisoara macinata

in plus:

  • 2 linguri amidon
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 600 g coacaze asortate (rosii, albe, negre)
  • 120 g zahar fin
  • 5 linguri smantana dulce

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 170C. Se amesteca intr-un castron faina cu praful de copt si un praf de sare; se adauga flgi de unt si se amesteca, folosind mixerul, pana ce se obtin firimituri de aluat. Se adauga smantana si scortisoara si se framanta in continuare aluatul, din care se modeleaza 6 bile.

Se amesteca amidonul cu scortisoara si se presara acest amestec pentru coacaze. Se scutura putin, ca sa se inveleasca in amestec coacazele si se transfera intr-o forma de sufleu. Se presara zahar si se asaza din loc in loc bilele de aluat.

Dasupra se toarna smantana si se coace la cuptor 35-40 de minute, pana ce bilele devin aurii. Se scoate desertul din cuptor si se lasa sa se racoreasca. Se serveste cu inghetata de vanilie sau de lamaie.

Desert cu coacaze

Desert_cu_coacaze

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.