Desert cu cirese si inghetata de vanilie

Printeaza

Desert cu cirese si inghetata de vanilie din: oua, fulgi de migdale, zahar pudra, unt, cacao, faina, coaja de lamaie, sare, inghetata de vanilie, sirop de ciocolata, sirop de cirese, cirese pietroase.

Desert_cu_cirese_si_inghetata_de_vanilie

Ingrediente pentru blat:

  • 4 oua
  • 100 g fulgi de migdale
  • 5 linguri zahar pudra
  • 150 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • coaja de la o lamaie
  • un praf de sare

Ingrediente pentru ornat:

  • 400 g inghetata de vanilie
  • 100 ml sirop de ciocolata
  • 100 ml siropde cirese
  • 300 g cirese pietroase

Mod de preparare:

Se separă ouăle, gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare, iar albuşu­rile se bat spumă şi se amestecă cu zahărul pudră şi vanilat. Se toarnă apoi untul topit şi se încorporează făina şi cacaua cernute.

Se amestecă uşor, să nu se formeze cocoloaşe, şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie. Se presară pe deasupra fulgii de migdale şi se bagă în cuptorul cald.

Separat, se scot sâmburii de la cireşe şi acestea se lasă să se scurgă într-o sită. Se pune zahărul într-un ibric, se adaugă zeama de lămâie, 30 ml de apă, cireşele şi esenţa de migdale.

Se lasă să fiarbă şi să se lege la baie de aburi, apoi se dă la răcit la temperatura camerei.

După ce s-a copt blatul de negresă, se porţionează şi se aranjează pe farfurii mici. Peste fie­care bucată de prăjitură, se toarnă topingul de ciocolată, îngheţata de vanilie şi topingul de cireşe.

Se ornează cu frunzuliţe de mentă şi se serveşte cu cireşe.

Desert cu cirese si inghetata de vanilie

Desert_cu_cirese_si_inghetata_de_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.