Desert cu ciocolata, frisca si migdale

Printeaza

Desert cu ciocolata, frisca si migdale din: ciocolata cu lapte, frisca, whisky, ciocolata amaruie, migdale.

 

Ingrediente: Desert_cu_ciocolata_frisca_si_migdale

  • 250 g ciocolată cu lapte
  • 50 ml frişcă
  • 35 ml whisky
  • 250 g ciocolată amăruie
  • 50 g migdale pisate

 

 

 

 

Mod de preparare:

Se toacă ciocolata cu lapte şi se topeşte în frişcă, la bain-marie; se lasă să se răcorească şi se adaugă whisky; compoziţia se lasă să se răcească la frigider.

Se bate compoziţia cu mixerul şi se şpriţează pe o farfurie tapetată cu hârtie de copt.

Se lasă să se răcească, apoi se glazurează cu ciocolată amăruie topită.

Se ornează cu migdale şi se lasă să se usuce.

Se păstrează la frigider până în momentul servirii.

Desert cu ciocolata, frisca si migdale

Desert_cu_ciocolata_frisca_si_migdale

Pofta buna!

 

 

 

 

retete

Desert grecesc cu portocale și alune

Desert grecesc cu portocale și alune din: foi de placinta, portocale, alune, zahar, ulei de masline extravirgin, apa, extract de vanilie, scortisoara, zahar pudra. Ingrediente: 6 foi de placintă filo 4 portocale mari (suc și coajă) 1 cană (200g) de alune măcinate 1 cană (200g) de zahăr 1 cană (240ml) de ulei de măsline extravirgin […]

retete

Rețetă de Amandina – Desert delicios și ușor

Rețetă de Amandina – Desert delicios și ușor din: biscuiti cu unt, lapte, zahar, faina, extract de vanilie, untmigdale, ciocolata neagra. Descoperă o rețetă simplă și delicioasă de amandina, un desert cu biscuiți și cremă vanilată. Află cum să pregătești acest deliciu, istoria sa și informații nutriționale. Ingrediente: 200g biscuiți cu unt 500ml lapte 100g […]

retete

Savarina – Desert delicios cu istorie bogată

Savarina – Desert delicios cu istorie bogată din: faina, drojdie, oua, zahar, lapte, coaja de lamaie, sare, unt, apa, sirop. Ingrediente: 250 g făină 15 g drojdie proaspătă 4 ouă 50 g zahăr 100 ml lapte cald Coaja rasă de la o lămâie Un praf de sare 50 g unt 100 ml apă Pentru sirop: […]

 

retete

Rețetă tradițională de Kunafa – Cum să faci desertul oriental preferat

Rețetă tradițională de Kunafa – Cum să faci desertul oriental preferat din: fidea de kunafa, unt topit, branza dulce, zahar granulat, apa de trandafiri, nuci, sirop de zahar. Kunafa (sau kanafeh, kanafah, kunafeh, și alte variante de ortografie) este un desert tradițional din Orientul Mijlociu și din regiunile învecinate, precum Turcia, Grecia și Orientul Apropiat. […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.