Desert cu branza
PrinteazaDesert cu branza din: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, cacao, branza dulce, esenta de portocale, amidon.
- 6 ouă
- 150 g zahăr
- 50 ml ulei
- 100 g făină
- 1/2 pachet praf de copt
- 50 g cacao
Pentru umplutură:
- 250 g unt
- 200 g zahăr
- 750 g brânză dulce
- 1 esenţă de portocale
Pentru glazură:
- 125 g unt
- 100 g zahăr
- 20 g cacao
- l lingură amidon
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă cu zahărul, apoi pui treptat gălbenuşurile amestecate bine cu uleiul. Incorporezi uşor făina amestecată cu praful de copt şi cacaua.
Torni aluatul într-o tavă unsă şi tapetată şi o introduci la cuptor, la foc mic, pentru 40 de minute.
Baţi untul topit cu zahărul, adaugi brânza scursă bine, esenţa de portocale şi dai la frigider pentru aproximativ o jumătate de oră ca să se întărească puţin.
Pentru glazură, încălzeşti untul într-o cratită, adaugi zahărul, cacaua, amidonul şi amesteci până când se îngroaşă puţin.
Intinzi crema de brânză peste blat, torni glazura de ciocolată, netezeşti bine şi dai la rece cel puţin o oră înainte să fie servită.
Desert cu branza
Pofta buna!