Desert cu branza de vaci si capsuni

Printeaza

Desert cu branza de vaci si capsuni din: capsuni, frisca, smantana, branza de vaci, zahar pudra, esenta de vanilie, gelatina, capsuni.

Ingrediente:Desert cu branza de vaci si capsuni

  • 100 g capsuni
  • 100 ml frisca nebatuta
  • 100 ml smantana fermentata
  • 100 g branza de vaci foarte dulce
  • 50 g zahar pudra
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 2 foi gelatina
  • cateva capsuni pentru ornat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi bine căpşunile, apoi presăraţi peste ele zahăr ca să-şi lase suc. Scurgeţi zeama şi păstraţi-o pentru ornat. Apoi zdrobiţi fructele în blender. Separat, bateţi bine brânza cu smântână, zahărul şi vanilia, până ce zahărul s-a dizolvat.

Puneţi gelatina în apă rece, conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi adăugaţi-o la cremă. Frişca o bateţi cu mixerul şi o adăugaţi şi pe ea în cremă. Jumătate din acest amestec îl puneţi în 4 pahare; băgaţi paharele în frigider. în cealaltă jumătate adăugaţi piureul de căpşuni.

După ce prima jumătate s-a întărit, turnaţi şi crema cu căpşuni. Băgaţi iar la frigider. Când serviţi, stropiţi sucul de la căpşunile ţinute în zahăr, ornaţi cu căpşuni şi frunze de mentă.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.