Desert cu biscuiti digestivi si fructe

Printeaza

Desert cu biscuiti digestivi si fructe din: zahar, apa, lapte, galbenusuri, faina, esenta de vanilie, unt, biscuiti digestivi, capsune, coacaze.

 

Ingrediente: Desert_cu_biscuiti_digestivi_si_fructe

  • 8 linguri de zahar
  • 50 ml apa
  • 3 cani de lapte (aproximativ 700 ml)
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri de faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 cub de unt
  • biscuiti digestivi
  • 15-20 capsune
  • 2 crengute coacaze

Mod de preparare:

Intr-o craticioara pune 3 linguri de zahar, 50 ml apa, 15-20 capsune, 2 crengute de coacaze.

Pune totul pe foc si mentine pana se face dulceata, amestecand din cand in cand.

Adauga pe parcurs cateva picaturi de zeama de lamaie ca sa nu oxideze. Lasa sa se raceasca.

Pune 3 cani de lapte la fiert, la foc mic. Intr-un bol pune cele 3 galbenusuri si 5 linguri de zahar.

Mixeaza bine si adauga treptat faina. Amesteca incontinuu, pana se incorporeaza bine.

Adauga crema in lapte si cu un tel amesteca astfel incat sa nu se formeze cocoloase.

Pune doua lingurite de esenta de vanilie si apoi untul. Lasa sa se topeasca si stinge focul.

Asteapta pana se raceste. Piseaza cativa biscuiti digestivi si pune-i pe fundul cupei.

Pune un strat de dulceata, apoi un strat de budinca si inca un strat de dulceata pe jumatate de cupa.

Orneaza cu fructe proaspete si lasa la rece intre 30 de minute si 1 ora.

Desert cu biscuiti digestivi si fructe

Desert_cu_biscuiti_digestivi_si_fructe

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.