Desert cu banane, ananas, alune si fistic

Printeaza

Desert cu banane, ananas, alune si fistic din: banane, ananas nu prea copt, oua, sare, boia, ghimbir, făină, ulei de arahide, alune, fistic.

Desert cu banane, ananas, alune si fistic

Ingrediente:

  • 2 banane
  • 1 ananas nu prea copt
  • 2 ouă
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de boia
  • 1 linguriţă de ghimbir
  • 2 linguri de făină
  • ulei de arahide
  • 50 g alune
  • 50 g fistic

Mod de preparare:

Se taie bananele pe lungime,, se taie ananasul felii, se pisează alunele şi fisticul.

Se bat ouăle întregi într-o cratiţă cu sarea şi boiaua şi se pun fructele în acest amestec, unde se, va lăsa aproximativ 30 de minute.

Se aşează bucăţile de fructe pe. o farfurie, se presară cu ghimbir şi se trec rapid prin făină, după care se pun la rumenit într-o tigaie cu ulei fierbinte.

Se înlătură surplusul de materie, grasă aşezând fruftele pe o hârtie absorbantă, se presară cu afunele şi fisticul pisate şi se servesc calde, ca garnitură a unei mâncări cu carne sau cu peşte.

Dacă se’ntenţionează servirea acestor fructe la desert, se stropesc cu miere înainte de a pune deasupra alunele ăi fisticul şi se duc la masă fără să fie lăsate să se răcească.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Desert cu banane caramelizate

Desert cu banane caramelizate

Desert cu banane caramelizate din: faina, lapte, oua, unt, sare, banane, zahar. Ingrediente: 125 g făină 275 ml lapte 2 ouă 30 ml unt topit 1 păstaie vanilie 1/2 linguriţă sare Pentru umplutura: 4 banane 100 g unt 60 g zahăr brun   Mod de preparare: Bate ouăle cu sarea. Toarnă laptele la temperatura camerei […]

 

Desert cu mango, banane si lamaie

Desert cu mango, banane si lamaie din: mango, banane, păstăi cardamom, lămâi verzi, îndulcitor, frişcă lichidă, esenţă de vanilie, gelatină. Ingrediente: 2 mango, de mărime medie 2 banane 4 păstăi cardamom 2 lămâi verzi 20 g îndulcitor 200 ml frişcă lichidă 15 ml esenţă de vanilie 5 g gelatină Mod de preparare: Prepari frişca şi o dai la rece. […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.