Desert cu afine

Printeaza

Se curăţă 250 g afine şi se pun deoparte 2 linguri. Se pasează restul cu 1 lingură suc de lămâie şi 2 linguri zahăr pudră. Se separă 2 ouă. Gălbenuşurile se bat la bain-marie, cu 50 g zahăr. Se bat 50 ml frişcă. In compoziţia de ou se înglobea­ză pe rând fructele şi frişca. Se toarnă într-un castron de metal şi se dă la congelator 3 ore.

Se dizolvă 1/2 plic praf de budincă de vanilie în 4 linguri lapte. Se dau în fiert 250 ml lapte cu 3 linguri zahăr; se în­corporează compoziţia de budincă, se dă din nou în clocot şi se lasă să se răcească. Se bat 200 ml frişcă.

Se zdrobesc 4 brioşe (cca 200 g). Toate ingredientele se repartizează în straturi în 4 pahare şi se decorează cu frişcă şi afine.

Desert cu afine

Desert cu afine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.