Desert crocant cu caramel

Printeaza

O reteta de desert crocant cu caramel din: unt, mere, zahar brun, scortisoara, mure, miere, alune si fulgi de ovaz.

Ingrediente:Desert crocant cu caramel

  • 20 g unt
  • 4 mere, curatate de coaja si seminte, taiate felii
  • 50 g zahar brun
  • un praf de scortisoara sau cuisoare
  • 200 g mure sau alte fructe

pentru topping:

  • 75 g unt
  • 100 g zahar brun
  • 100 ml miere
  • 25 g alune, rumenite
  • 200 g fulgi de ovaz

 

Mod de preparare:

Preîncâlzeşte cuptorul la semnul 5/190C. Topeşte untul şi rumeneşte merele la foc mare Adajgă scorţişoara şi zahărul şi mai ţine pe foc câteva minute, la vasul de pe foc şi adaugă murele şi porţioneazâ în 4 boluri deservit, din ceramică rezistentă la cuptor.

Prepară toppingul: pune pe foc untul, zahărul şi mierea până obţii un caramel. Adaugă alunele, fulgii de ovăz şi apoi amestecă.

Lasă să se răcorească 5 nninute şi apoi toarnă deasupra merelor. Dă la cuptor 25-30 de minute, până când se rumeneşte.

Desert crocant cu caramel

Desert crocant cu caramel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.