Desert cu crema de ou si migdale

Printeaza

O reteta delicioasa de Desert cu crema de ou si migdale din: pricomigdale, compot de visine, gelatina, zahar, crema de ou, amidon, vin alb, frisca, fulgi de migdale si perle argintii.

Ingrediente:Desert cu crema de ou si migdale

  • 200 g pricomigdale
  • 2×400 compot de visine scurse de lichid si stropite cu alcool
  • 10 g gelatina
  • 2 linguri zahar
  • 500 ml crema de ou
  • 2 lingurite amidon, dizolvat in 1 lingura apa rece
  • 50 ml vin alb, dulce
  • 400 ml frisca lichida
  • 25 g fulgi de migdale rumeniti
  • perle argintii comestibile, pentru ornat – optional

 

Mod de preparare:

Asaza pricomigdalele intr-un strat la baza bolului din sticla si presara visinele. Inmoaie gelatina in apa rece 2-3 minute.

Intre timp, pune pe foc lichiul/compotul cu zaharul, pana cand fierbe.

Adauga gelatina si amesteca pana cand aceasta se dizolva. Toarna peste visine si da la rece 3-4 ore cand se incheaga.

Incalzeste crema de ou si adauga amidonul; amesteca pana cand se ingroasa. Lasa sa se racoreasca si toarna peste gelatina. Da la rece 30 de minute.

Inainte de a servi, bate frisca cu vinul dulce si toarna deasupra. Serveste ornat cu perlele arginntii si presarat cu fulgi de migdale.

Desert cu crema de ou si migdale

Desert cu crema de ou si migdale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.