Desert cald cu crema de ou

Printeaza

O reteta de desert cald cu crema de ou din: unt, cornuri, gem de caise, caise deshidratate, stafide, rom, oua, lapte, frisca, zahar, esenta de vanilie, scortisoara si zahar brun.

Ingrediente:Desert cald cu crema de ou

  • 50 g unt, inmuiat
  • 6 cornuri (din aluat de cozonac) taiate felii 1,5 cm
  • 4 linguri gem de caise
  • 50 g caise deshidratate, tocate
  • 50 g stafide
  • 50 ml rom sau Cointreau
  • 3 oua, plus 1 galbenus
  • 300 ml lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • un praf de scortisoara
  • 1 lingura zahar brun

 

Mod de preparare:

Unge un vas rezistent la cuptor, de 1,5 litri Unge cu unt feliile de cornuri sWpoi cu gem Încălzeşte fructele deshidratate în alcool şi apoi lasa deoparte să se răcească.

Bate ouăle cu laptele, frişca lichidă, zahărul, vanilia si scorţişoara Asaza feliile în vas şi presară fructele caisele şi stafidele. Toarnă deasupra amestecul de ou şi presează cu furculiţa. Acoperă vasul şi lasă deoparte să se absoarba.

Preîncalzeşte cuptorul la semnul 4/180 C. Presară zahărul brun deasupra şi da la cuptor 30-40 de minute, până când se rumeneste si creste.

Desert cald cu crema de ou

Desert cald cu crema de ou

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.