Desert cu caise, capsuni si nuca
PrinteazaDesert cu caise, capsuni si nuca din: caise, capsuni, cream de branza, zahar farin, zahar tos, apa, nuca, lamaie, gelatina.
Ingrediente:
- 500 g caise
- 500 g căpşune
- 250 g cremă de brânză
- 100 g zahăr farin
- 100 g zahăr tos
- 100 ml apă
- 30 g nucă măcinată
- 1/2 lămâie (zeama)
- 2 foi de gelatină
Mod de preparare:
Pune într-o crăticioară pe foc 50 ml de apă şi 50 ml de zahăr. Când fierb, adaugă caisele curăţate de sâmburi şi tăiate în sferturi.
In altă crăticioară, pune restul de apă şi de zahăr tos, iar când zahărul începe să se lege, adaugă căpşunele. Când încep să se lege, ia-le de pe foc şi scurge-le printr-o sită fină.
Hidratează cele două foi de gelatină în două recipiente separate. Scurge-le şi încorporează-le în amestecul de caise, respectiv în cel de căpşune. Stropeşte cu zeamă de lămâie.
Pune din nou pe foc ca să se lege. Dă cele două compoziţii la răcit 30 de minute. între timp, bate brânza cu zahărul farin până când devin o spumă precum frişca.
Aşază în pahare un strat de caise, altul de brânză, unul de căpşune. încheie cu un moţ de brânză şi nucă măcinată.
Desert cu caise, capsuni si nuca
Pofta buna!