Desert aromat

Printeaza

O reteta delicioasa de desert aromat din: biscuiti din ovaz, unt, mascarpone, portocala, nuci, boabe de ienupar, frunze de rozmarin, cocos, miere si frisca.

Ingrediente:Desert aromat

  • 250 g biscuiti din ovaz sau amaretto
  • 100 g unt
  • 200 g mascarpone sau crema de branza
  • 1 portocala
  • 100 g nuci zdrobite mai mare
  • 1 lingurita boabe de ienupar
  • 1 lingura frunze de rozmarin tocate foarte fin
  • 1-2 linguri cocos ras
  • 2 linguri miere
  • optional, frisca batuta din smantana proaspata

 

Mod de preparare:

Pisaţi biscuiţii cât mai fin, pentru a obfine un pesmet uniform. Amestecaţi-l cu untul usor încălzit şi apoi întindeţi din acest amestec o foaie cu grosimea de 1,5cm într-o tavă tapetată cu făină.

Amestecaţi într-un castron mascarpone cu nucile, cubulete de portocală, ienupărul şi cocosul.

Trebuie să obţineţi un amestec mai tare. în funcţie de consistenţa cremei mascarpone, adăugaţi mai mult sau mai puţin cocos sau nuci zdrobite.

Intindeţi acest amestec peste foaia din tavă, într-un strat cu grosimea de 1,5 – cm.

Amestecaţi mierea cu ienupărul şi rozmarinul tocat foarte fin. întindeţi un strat uniform deasupra cremei. Lăsaţi pră­jitura la rece înainte de tăiere.

Desert aromat

Desert aromat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.