Deschidere

Printeaza

Restaurantedelux.roBine ati venit pe www.restaurantedelux.ro ! Incercam sa aratam prin acest blog ce inseamna arta culinara, care sunt noile tendinte in materie de gastronomie, care sunt noile curente in materie de bucatarie avangardista, ce inseamna bucatarie fusion.

Este vorba de altceva fata de cum stim noi romanii sa mancam mult si prost, este ceva unde placerea se va combina cu rafinamentul devenind astfel nedespartite.

In general prepararea unui fel de mancare poate dura o ora sau poate ajunge chiar la 3-4 zile daca este vorba de un preparat pentru care ingredientele se pun la fezandat sau daca este vorba de un preparat care necesita un anume sos .

Restaurantedelux.ro

 

Vrem sa aratam care este directia in care se indreapta bucataria zilelor noastre. Dorim sa aratam romanilor si celor care sunt pasionati de arta culinara ceea ce fac altii, iar noi nu avem. Pentru toate acestea este nevoie de o gramada de oameni si pot sa spun ca ceea ce fac acei oameni se numeste ARTA!

Intentia noastra este sa va dezvaluim cateva secrete ale acestei arte, sa va ajutam sa va relaxati citind retete delicioase, sa va prezentam cele mai vechi povesti ale vinurilor, ale bauturilor tari sau spirtoase, ale cocktail-urilor, precum si a ingredientelor, toate acestea socotite, pana nu demult, secrete.

Restaurantedelux.ro

Haideti sa descoperim impreuna cele mai rafinate restaurante din Romania si sa incercam sa le demonstram si altora ca nivelul nostru de pregatire in materie de gastronomie este destul de ridicat si se imbunatateste pe zi ce trece.

Va garantam ca nu o sa va plictisiti si ca in fiecare zi veti descoperi cate ceva nou si interesant!

Restaurantedelux.ro

 


 

Crochete cu sunca

Crochete cu sos de mustar

Crochete cu sos de mustar din: cartofi, morcov, patrunjel, conopida, ceapa, piper, boia, verdeata, sare, margarina, ulei, pesmet, usturoi, mustar. Ingrediente pentru crochete: 1/2 kg cartofi 2 morcov 2 bucati radacina patrunjel 1 conopida mijlocie 1/2 ceapa piper boia dulce verdeata tocata sare 1 lingura margarina vegetala 200 ml ulei 1 cana pesmet Pentru sos: […]

Drob de zarzavat cu ou

Drob de zarzavat cu ou

Drob de zarzavat cu ou din: cartofi, morcovi, telina, pastarnac, varza, conopida, paine, nuca, oua, verdeata. Ingrediente: 500 g cartofi 3 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 1 varză mică 3-4 bucheţele conopidă 3 felii de pâine graham 10 linguri nucă 4 ouă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi […]

 

Ciorba de gogosari cu smantana

Ciorba de gogosari cu smantana

Ciorba de gogosari cu smantana din: gogosari, morcovi, ceapa, patrunjel, orez, sare, verdeata, rosii, smantana. Ingrediente: 5 gogosari mari 2 morcovi 1 ceapa potrivita 2 radacini de patrunjel 50 g de orez sare verdeata 3-4 rosii smantana   Mod de preparare: Toate legumele se spala, se taie cubulete si se inabusesc intr-o ceasca cu apa. […]

Frigarui cu ciuperci si rosii

Frigarui cu ciuperci si rosii

Frigarui cu ciuperci si rosii din: ciuperci, vanata, rosii, ardei, sare.   Ingrediente: 500 g ciuperci 1 vânătă 6 roşii mici 1 ardei gras roşu sare   Mod de preparare: Speli vânătă bine, o tai rondele, o dai cu sare şi o ţii la scurs aproximativ 10-15 minute. între timp, speli re­stul legumelor, le cureţi […]

Ciorba cu piept de porc

Ciorba cu piept de porc

Ciorba cu piept de porc din: piept de porc, orez, zarzavat, ceapa, oua, smantana, otet, tarhon, sare. Ingrediente: 1 kg piept de porc cu coaste 60 g orez 500 g zarzavat 2 cepe 2 ouă 100 g smântână oţet tarhon şi sare, după gust   Mod de preparare: Pieptul de porc se pune la fiert […]

 

Reteta zilei: Salata de pui cu rosii cherry si branza feta

Salata de pui cu rosii cherry si branza feta din: salata verde, spanac, avocado, piept de pui, rosii cherry, telina, ceapa, seminte de floarea soarelui, branza feta, castravete, usturoi, mustar dijon, zahar brun, sos worcestershire, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper. Poate te intereseaza si Salata de pui cu seminte de rodie Ingrediente: 1 […]

Pui vindaloo

Vindaloo de porc pe pat de orez

Vindaloo de porc pe pat de orez din: porc, ulei, ceapa, ardei iute, supa de pui, coriandru, orez basmati, cardamom, piper, otet de vin rosu, ghimbir, usturoi, zahar, ardei iute, cuisoare, coriandru, chimion, turmeric. Ingrediente:  1 kg spată de porc, curăţată de grăsime şi tăiată în cuburi 3 linguri de ulei 2 cepe mari, tocate […]

 

retete

Smoothie cu piersici si banana

Smoothie cu piersici si banana din: piersica, banana, suc de mere, iaurt degresat, miere, ovaz. Nutriția unui smoothie depinde de ingredientele sale și de proporțiile acestora. Multe smoothie-uri includ porții mari sau multiple de fructe și legume, care sunt recomandate într-o dietă sănătoasă și menite să fie un înlocuitor de masă . Cu toate acestea, […]

 

 

Savurati!

 

1 comentariu

  1. Imi place acest site, recomand tuturor !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.