Derei (colţnaşi cu dulceaţă)

Printeaza

Derei (colţnaşi cu dulceaţă) din: oua, faina, apa, dulceata de prune, gris, ulei.

Ingrediente aluat:Derei (colţnaşi cu dulceaţă)

  • 2 ouă
  • 500 g făină
  • 1 lingură apa

Ingrediente umplut:

  • dulceata de prune

Ingrediente glazură:

  • griş (1/2 sau 1/4 de pachet)
  • 1-2 linguri ulei, apă

 

Cum procedezi pentru aluat:

Amesteci ouăle cu făina, pui şi apa şi frămânţi totul, apoi împărţi aluatul în două bucăţi din care întinzi două foi.

Pe prima foaie pui cu lingura câte un bulzişor de dulceaţă, aşezi apoi a doua foaie peste prima şi tai pătrăţele cu o ruletă sau un cuţit, astfel încât în fiecare pătrăţel să fie un bulzişor de dulceaţă.

Fierbi colţunaşii în apă clocotită aproximativ 10-15 minute.

In acest timp prăjeşti grisul în ulei încins şi după ce s-a îngroşat adaugi din când în când puţină apă.

Când grisul se albeşte, adaugi zahărul, îl torni peste derei, amesteci si le serveşti calde.

 

 

Poftă bună!


 

poate iti place si:

Colţunaşi

Coltunasi cu branza de vaci telemea

Coltunasi cu branza de vaci telemea din: macaroane, unt, branza de vaci, oua, sare. Ingrediente: un aluat de macaroane cu ou 2 linguri unt 300 g brânză de vaci 2 ouă sare   Mod de preparare: Se prepară coca, se întinde o foaie şi se taie pătrate cu latura de 5-6 cm. In fiecare pătrat se […]

Moristi cu branza

Coltunasi cu carnati

Coltunasi cu carnati din: faina, ou, apa, cascaval, carnati afumati, sare, ulei, pesmet. Ingrediente: 500 g făină 1 ou 200 ml apă caşcaval cârnaţi afumaţi sare ulei pesmet   Mod de preparare: Se prepară un aluat mai tare din făină, ou, apă şi puţină sare. Se întinde o foaie subţire şi se decupează pătrate cu latura […]

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • derei cu dulceata
  • dereie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.