Deliciu cu scorţişoară

Printeaza

Deliciu cu scorţişoară din: faina, zahar, miere, oua, ciocolata, nuca, praf de copt, scortisoara, cuisoare, lapte si esenta de vanilie.

Ingrediente:

  • 250 g faina
  • 150 g zahar
  • 150 g miere
  • 2 oua
  • 50 g ciocolata
  • 150 g nuca macinata
  • 1 lingurita cu praf de copt
  • 1 lingurita rasa cu scortisoara
  • 1 lingurita rasa de cuisoare

pentru crema:

  • 1 l lapte
  • 250 g zahar
  • 6 galbenusuri
  • 80 g faina
  • 150 g cacao
  • esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Bate ouăle cu zahărul, topeşte ciocolata, adau­gă mierea şi lasă până ce se dizolvă. încorpo­rează treptat amestecul de ciocolată în spuma de ouă şi zahăr, pune nucile, aromele. La final, făina cernută cu praful de copt.Toarnă com­poziţia într-o tavă unsă cu grăsime şi tapetată cu hârtie de copt şi dă la cuptorul înfierbântat o jumătate de oră.

Pen­tru cremă, pune laptele pe foc mic cu o linguri­ţă cu esenţă de vanilie. Freacă gălbenuşurile cu zahărul şi făina. Când laptele s-a încins, toar­nă o parte peste crema de ouă. Amestecă şi răstoarnă crema diluată în vasul cu restul de lap­te. Pune din nou pe foc până ce se îngroaşă.

Dă deoparte şi încorporea­ză cacaua. Amestecă până ce se desfac toate cocoloaşele şi lasă să se răcească. Feliază bla­tul şi întinde cremă pe foi. Presară bomboane de decor şi lasă peste noapte la rece.

Deliciu cu scorţişoară

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. chiar deliciu 🙂

  2. un fel de chec cu scortisoara, da e un deliciu 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.