Deliciu de mere

Printeaza

O retete de deliciu de mere din; mar, para, unt, miere, inghetata de frisca, seminte de pin, scortisoara, gheata si stafide.

Ingrediente:Deliciu de mere

  • 1/2 mar Golden
  • 1/2 para
  • 30 g unt
  • 1 lingura rasa de miere
  • 100 g inghetata de frisca
  • 1 lingura de seminte de pin
  • 1 varf de cutit scortisoara (pulbere)
  • 4 cuburi de gheata
  • 1 lingura stafide

pentru decor:

  • 1 baton de scortisoara

 

Mod de preparare:

Curăţă mărul şi para, taie-le cuburi, apoi căleşte-le în unt într-o tigaie neaderentă şi caramelizează-le turnând treptat mierea. Ţine-le pe foc încă 7-8 minute, presară-le cu praful de scorţişoară şi pune-le în vasul blenderuiui.

Când fructele s-au răcit, adaugă îngheţata de frişcă, gheaţa sfărâmată, seminţele de pin prăjite şi stafidele în­muiate şi stoarse bine. Mixează toate ingredientele 1 minut ca să obţii o compoziţie cremoasă, apoi toarn-o în pahare înalte şi înguste.

Decorează cu bucăţele de scorţişoară şi serveşte bău­tura imediat.

Deliciu de mere

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.