Deliciu cu mac

Printeaza

O reteta de deliciu cu mac din: faina, cacao, zahar pudra, mac, lapte, oua, margarina, bicarbonat, ciocolata, frisca, unt si dlulceata.

Ingrediente:Deliciu cu mac

  • 2 cani faina
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • 2 cani zahar pudra
  • 1 cana cu mac
  • 1 cana lapte
  • 4 oua
  • 200 g margarina
  • 1 lingurita bicarbonat

pentru glazura:

  • 200 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 30 g unt

pentru decor:

  • 150 g ciocolata
  • 1 borcan mic dulceata de cirese sau visine

 

Mod de preparare:

Se mixează gălbenuşurile cu zahărul până se albesc, se adaugă treptat laptele, făina, margarina la temperatura camerei, macul, cacaua, bicarbonatul stins cu puţin oţet şi la sfârşit albuşurile bătute spumă tare cu un praf de sare. Se toarnă compoziţia într-o formă de tort unsă şi tapetată şi se coace în cuptorul preîncălzit circa 40-45 de minute.

Pentru glazură, se topeşte la bain-marie ciocolata mărunţită, se adaugă frişca şi untul la temperatura camerei, amestecând energic. După ce s-a omogenizat, se încorporează dulceaţa de cireşe. Se întinde glazura pe prăjitură, se lasă să se răcorească şi se porţionează.

Pentru decor, se topeşte ciocolata, se întinde în strat subţire pe un blat şi se lasă să se întărească. Se scot fâşii cu lama unei spatule şi se decorează fiecare bucată de prăjitură.

Deliciu cu mac

Deliciu cu mac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.