Deliciu de fasole batuta

Printeaza

Deliciu de fasole batuta din: fasole, morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, ceapa, bulion, piper, condiment vegetal, dafin, usturoi, marar.

Ingrediente:Deliciu de fasole batuta

  • 1 kg fasole uscată
  • 4-5 morcovi
  • 3 rădăcini de păstârnac
  • 3 rădăcini de pătrunjel
  • 1 ţelină
  • 10 cepe mici
  • bulion
  • piper
  • condiment vegetal
  • 4 – 5 foi de dafin
  • 1 căpătână mare de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de ţelină

 

Mod de preparare:

Iei fasolea, o speli şi o pui la înmuiat de seara până a doua zi. Apoi arunci apa în care a stat şi pui fasolea la fiert. Când s-a înverzit apa, o arunci şi repeţi operaţiunea de 2 ori, de fiecare dată punând apă fierbinte. Apoi laşi să fiarbă fasolea împreună cu morcovii tăiaţi cubuleţe, păstârnacul, ţelina, rădăcina de pătrunjel, 6 cepe, sare, condiment vegetal şi foile de dafin.

După ce a fiert fasolea, o pasezi în blender, până devine o pastă omogenă. Intr-un vas emailat, pui 100 ml ulei, îl laşi puţin să se înfierbânte, apoi adaugi usturoiul pisat, amesteci cu o lingură de lemn şi adaugi 2 – 3 linguri de apă. Apoi adaugi pasta de fasole, laşi să dea câteva clocote, iei de pe foc şi adaugi verdeaţa tocată mărunt şi piperul după gust. Intr-o crăticioară, pui 3-4 linguri de ulei
în care căleşti cele 4 cepe rămase, 1 linguriţă zahăr, 10 linguri bulion, 2 foi de dafin, piper şi condiment vegetal,

Iei un platou, pui pasta de fasole, o modelezi după forma platoului, iar în centru faci cu lingura o adâncitură pentru a nu cădea sosul. Decorezi cu castraveciori acri, gogoşari din oţet, morcovi fierţi şi tăiaţi rondele, mărar şi pătrunjel verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.