Deliciu cu vanilie

Printeaza

Deliciu cu vanilie din: unt, apa, faina, sare, oua, zahar, amidon de porumb, lapte, galbenusuri, unt, esenta de vanilie, ciocolata amaruie si alune.

 

Ingrediente:Deliciu_cu_vanilie

pentru aluat:

  • 150 g unt
  • 1 pahar apa
  • 200 g faina
  • 1 varf de sare
  • 5 oua
  • pentru umplutura:
  • 1/3 cana de zahar
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 2 1/2 cani de lapte
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura unt
  • esenta de vanilie

pentru glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 20 g unt

pentru decor:

  • 30 g alune/nuci zdrobite grosier

 

 

Mod de preparare:

Intr-o cratita mare, topesti untul. Adaugi incet apa si sarea si dai in clocot. Dai deoparte si adaugi faina, toata dintr-o data.

Amesteci energic pana se formeaza o crema omogena.

Lasi 5 minute aluatul sa se racoreasca, apoi adaugi pe rand ouale, amestecand incontinuu, pana cand aluatul devine fin si lucios.

Introduci aluatul obtinut intr-un pos si intinzi pe o tava unsa bastonase de aluat de circa 8 cm lungime, la distanta unul de altul.

Le coci, circa 35 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra. Le scoti pe un gratar.

Pentru umplutura, amesteci intr-o craticioar galbenusurile, zaharul si amidonul de porumb.

Adaugi laptele cald treptat si amesteci pana se omogenizeaza. Dai amestecul in clocot, pe foc potrivit, amestecand conditnuu pana se ingroasa.

Iei vasul de pe foc, adaugi untul si esenta de vanilie si amesteci pana se raceste.

In momentul servirii, tai cate un capac deasupra fiecarui ecler si umpli crema de vanilie.

Pentru glazura, topesti al foc mic sau pe bain-marie ciocolata impreuna cu untul.

Cand amestecul s-a omogenizat il torni peste ecleruri. Deasupra presari alunele zdrobite grosier.

Deliciu cu vanilie

Deliciu_cu_vanilie

Pofta buna!

 

 

 

Desert

Rețeta de Cheesecake Clasic cu Zmeură: Deliciu Cremos cu Un Strop de Prospețime

Rețeta de Cheesecake Clasic cu Zmeură: Deliciu Cremos cu Un Strop de Prospețime din: biscuiti digestivi, unt, branza cremoasa, zahar granulat, oua, extract de vanilie, zmeura. În lumea deserturilor, cheesecake-ul reprezintă un adevărat triumf al gustului și al texturii. Această rețetă vă va ghida pas cu pas prin prepararea unui cheesecake cremos, cu crustă crocantă […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.