Deliciu cu portocale

Printeaza

O reteta delicioasa de desert cu: oua, zahar, coaja de portocala, sare, faina, suc de portocale, praf de copt, branza de vaci, frisca lichida, intaritor frisca, portocala, esenta de portocala, budinca de vanilie, banuti de ciocolata.

 

Ingrediente blat:

  • 6 ouă
  • 1 cană zahăr
  • coaja rasă de la o portocală
  • 1 praf de sare
  • 350 g făină
  • 100 ml suc natural de portocală
  • 1 pliculeţ praf de copt

Ingrediente  cremă:

  • 500 g brânză de vaci
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 2 pliculeţe întăritor frişcă
  • 1 portocală
  • 1 linguriţă esenţă de portocală

Ingrediente glazură:

  • 11 suc de portocale acidulat
  • 2 plicuri praf pentru budincă de vanilie

Ingrediente decor:

  • 100 ml frişcă
  • bănuţi de ciocolată

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi zahărul. Adaugi gălbenuşurile treptat, coaja şi sucul de portocală şi la final încorporezi făina ames­tecată cu praful de copt. Torni aluatul într-o tavă de 30×35 cm unsă şi tapetată şi o intro­duce la cuptor, la foc mic, pen­tru 30-40 de minute.

O laşi să se răcească în tavă. Cureţi portocala de coa­jă, cureţi feliile de pieliţe şi le tai cubuleţe. Baţi frişca lichidă cu întăritorul de frişcă, adaugi brânza scursă bine, esenţa, portocala tăiată şi omogeni­zezi. Torni crema peste blat şi nivelezi.

Pui sucul de portoca­lă amestecat cu praful de budincă pe foc şi laşi până se îngroaşă. Laşi să se răco­rească puţin şi torni peste cre­mă. Dai la rece cel puţin două ore, o tai bu­căţi şi fiecare bucată o de­corezi cu frişcă şi un bănuţ de ciocolată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.